Vorige weekeinde verbleef ik met mijn kinderen en kleinkinderen in Slot Hylpen in Hindeloopen (Hylpen in het Fries). Ik was bij toeval op de website van het vakantiehuis terechtgekomen en mijn oog viel op het woord “Slot”. Wie wil er nu niet eens in een slot wonen? Ik wel in ieder geval en mijn kleinkinderen pakten hun ridderkleren in.

Nu is het Slot in werkelijkheid een groot, prachtig oud burgemeestershuis (en daarvoor het huis van een een kapitein van de walvisvaart), maar dat maakt het niet minder om er in te logeren. Het is recent prachtig gerestaureerd en inmiddels van alle gemakken voorzien. Daar komt nog bij dat het prachtig is gelegen in het fraaie Hindeloopen: in het centrum en direct aan de route van de Elfstedentocht!  We hebben genoten en zijn van plan om  in het voorjaar terug te komen om dan per fiets en met een boot(je) te omgeving te verkennen. Mijn kleinkinderen hebben zich al gemeld. Ze nemen dan hun zwembroek mee!
2020 — Peter Cornet (71)